Skip to content Skip to footer

На 09.04.2022 г. от 10:00 ч. всички жители и гости на Бургас могат да се разходят по новооткритата уличка на занаятите – „Алеко Константинов“ и да се включат в хепънинг на тема „Работим заедно за по-зелена Европа“.

Арт работилничка за направа на дрехи от рециклирани материали ще очаква всички, които искат да си изработят нещо кокетно от ненужни вече пластмасови опаковки, найлонови торбички и други отпадъци. Участниците ще могат да си сътворят сами своя съботен аутфит. Всеки минувач ще може да  се включи в различни приложни занимания свързани с темата за опазването на нашите морета и океани.

На специално приспособено място посетителите ще могат да си направят и картичка с послание колко  важна e природата, която след това да подарят на близък, познат, приятел или на случаен минувач. Посланията ще бъдат свързани с това да отдадат значение на наболелия екологичен проблем.

Целта на хепънинга е да информира обществеността с един от най-сериозните проблеми в днешно време, а именно замърсяването на моретата и океаните с пластмасови отпадъци.

За доброто настроение на всички присъстващи ще се погрижи и фолклорен състав „Зеленика“ към центъра за талантливи деца в града.

Хепънингът е организиран от Фондация „Шанс за децата и природата на България“, партньор на Община Бургас по проект № BGENVIRONMENT – 2.003-0003 „Прилагане на мерки за намаляване на морските отпадъци в Бургаския залив“ по „Малка грантова схема за мерки за намаляване на морските отпадъци“ се реализира в рамките на програма „Опазване на околната среда и климатични промени“, финансирана от ФМ на ЕИП 2014 -2021 г.

Skip to content